maanantai 5. lokakuuta 2009

X-kaato 3.10.2009

Päätimme osallistua kauden päättävään X-kaatoon veljeni Juhan kanssa. Tämä olikin ainoa multisport kisa, johon tänä vuonna osallistuimme. Tarkoitus oli katsoa mikä on päivän taso kovemmilla joukkueilla.

Kisa alkoi aamulla klo 5.00 pienellä juoksupätkällä golfauton perässä golfkentän huoltoväyliä seuraillen. Aloitimme juoksun varsin varovaisesti ja pikku hiljaa hiivimme kärkeä kohti. Pääsimme melonnan alkuun sijoilla 10. Lyhyen kantopätkän jälkeen meloimme Vanjokea pitkin kohti melonnan ekaa rastia, joka sijaitsi Vanjärven lintutornissa. Matkalla kolistelimme hieman Mäkisen ja Putkurin kanssa, jotka yrittivät ohittaa meidät ensin vasemmalta ja sitten onnistuneesti oikealta, vähän ennen rastia pojat juuttuivat johonkin tukkiin ja pääsimme jälleen heidän edelleen. Lintutornilla olimme ilmeisesti jo kolmansia vaikkemme ketään melonnassa ohittaneetkaan. Järvellä pari ekaa rastia löytyi hienosti ja saimme kärjen (Mononen/Jäppinen) kiinni. Seuraava rasti (4) olikin sitten katastrofi. Vedimme johonkin näreeseeen kanootin ja lähdimme jalkaisin etsimään rastia eri paikoista, ei löytynyt. Tässä vaiheessa muutkin joukkueet olivat saapuneet paikalle ja aikamoinen härdelli oli valmis. Hyppäsimme kaislikossa vaelluksen jälkeen, jalat pahasti kylmettyneinä, kanoottiimme ja löysimme rastin. Tässä vaiheessa olisi pitänyt tarkistaa rastin koodi, joka sitten myöhemmin osoittautui vääräksi. Olimme ajautuneet jo rastille kuusi, jonka leimasimme kisassa kahteen kertaan. Rasti 4 jäi siis kokonaan välistä. Loppu melonta meni ihan ok ja jalkoihinkin alkoi tunto palaamaan.
Seuraavaksi oli mukava pyöräily, jossa ei ollut mitään ihmeellistä. tosin metsä oikaisussa vedimme hieman liian aikaisin ylös ja polku löytyi hitaammin.
Fiilikset oli kuitenkin ihan hyvät ja vaihdossa jätimme otsalamput boxiin ja karttaa piirtämään opastaululta. Tämä ei mennyt ihan putkeen, yksi kohta unohtui merkitä karttaan, josta seurasi noin 15 minuutin pummi ja seuraava oli jo odottamassa. Tällä juoksu pätkällä tuli siis kaksi pummia, yhteensä noin 20 minuuttia. Juha oli se joka pääsi/sai laskeutua hyiseen veteen ja uida 20 metriä rantaan. Onneksi tämän rastin jälkeen oli vielä lyhyt juoksupätkä ennen uutta pyöräilyosuutta. Pyöräily sujui loistavasti Vihdin keskustaan, josta alkoi uusi juoksuosuus.
Tämä meni meiltä aika hyvin, vaikka jalkoja alkoi jo painamaan. Sijoituksesta ei ollut mitään tietoa ollut pitkään aikaan. Olisi ehkä kannattanut tankata kisan aikana muutakin kuin vettä.
Loppu sujui ilman suuria ongelmia, mitä nyt juoksu painoi lopun mäissä, mutta maaliin päästiin.

Kisa oli ihan mukava, vaikka välillä ei hyvältä näyttänyt. Taisimme olla maalissa viidentenä tai kuudentena. Loppujen lopuksi sillä ei ollut niin väliä.
Kiitokset kisojen järjestäjille vaihtelevasta kisasta. Kisan jälkeinen sauna ja maittava lounas olivat bonusta. Yritetään ensi vuonna ehtiä mukaan jokaiseen osakilpailuun.

T:Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti